Coronavirus

article full

Coronavirus

Copex volgt de ontwikkelingen van het coronavirus (COVID-19) en de impact op onze toeleveringsketen op de voet, terwijl de veiligheid van onze klanten, partners en medewerkers wordt gewaarborgd.

Wij volgen de richtlijnen van de Wereldgezondheidsorganisatie en het Nederlandse RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu).

Hieronder treft u een gedetailleerd overzicht aan van de impact van het coronavirus op de supply chain. Het coronavirus levert buitengewone uitdagingen. U kunt er zeker van zijn dat wij alles in het werk stellen om het serviceniveau dat u van Copex gewend bent, te behouden.

Algemeen:

  • Wij bieden alle diensten aan.
  • Alle Copex vestigingen zijn operationeel terwijl de veiligheid van ons personeel wordt gewaarborgd.


Sales:

  • Met inachtneming van alle hygiënemaatregelen bezoeken onze salesmedewerkers weer fysiek klanten. 
  • Onze commerciële teams analyseren elke zending om u de beste oplossing te bieden.

 

BELANGRIJKE INFORMATIE

Luchtvracht:
De COVID-19 pandemie heeft een grote impact op het wereldwijde vliegverkeer. Veel luchtvaartmaatschappijen hebben nog altijd een beperkt vluchtschema in vergelijking met voor de COVID-19 uitbraak.
De beschikbare capaciteit voor vrachtvervoer is significant lager en kan door lokale ontwikkelingen op hele korte termijn veranderen.

Voor meer informatie over de situatie in de luchtvaart verwijzen wij u naar de website van ACN, de brancheorganisatie voor de luchtvrachtindustrie in Nederland.

Zeevracht:
De scheepscapaciteit van/naar het Verre en Midden Oosten is nog altijd beperkt en alle vervoerders hanteren een toeslag in het hoogseizoen.
Bovendien hebben verschillende landen nog steeds met het coronavirus (COVID-19) te maken wat tot vertraging van de lading kan leiden.

Er is congestie in de havens van de Verenigde Staten. Het grote aantal importen van de laatste tijd leidt tot vertragingen o.a. door beperkte beschikbaarheid van vrachtwagens en apparatuur.

Verschillende rederijen en terminals hebben al aangekondigd dat ze geen extra ligtijd zullen toekennen. Wij willen erop wijzen dat de verladers, op basis van de BL-voorwaarden, verantwoordelijk blijven voor de lading en de gemaakte kosten, onafhankelijk van de overeengekomen Incoterms met de ontvanger.

Wegtransport:

Voordat u uw zending verstuurt, zorg er dan voor dat de ontvangende partij geopend is en uw zending kan ontvangen. Om ervoor te zorgen dat onze supply chains operationeel blijven, plannen we onze transport- en opslagcapaciteiten zorgvuldig. Zendingen die niet kunnen worden afgeleverd, zullen worden geretourneerd of tijdelijk worden opgeslagen. Alle gemaakte kosten worden doorberekend aan de afzender.

De afhandeling van documenten binnen ons netwerk wordt tot nader order opgeschort. Dit geldt niet voor douanedocumenten. Wij verzoeken u vriendelijk om alle documenten in een zak met afleveringsbonnen direct bij de zending te voegen.

Bewijs van aflevering handtekeningen: als de ontvanger weigert te tekenen op glas of op het fysieke bewijs van aflevering, worden onze chauffeurs geïnstrueerd om te vragen naar de naam en de ID van de ontvanger.

Sommige landen hebben één of meerdere grenscontroleposten gesloten. Hoewel deze maatregelen meestal niet van toepassing zijn op vrachtvervoer, kunnen ze toch leiden tot omleidingen en vertragingen als gevolg van gezondheidscontroles en verkeersopstoppingen. Het gevolg is dat we de reguliere doorlooptijden niet meer kunnen garanderen. Helaas worden we geconfronteerd met kostenstijgingen vanwege de wachttijden. In geval van overmacht (force majeure) zullen wij deze kosten aan u moeten doorberekenen.

Als gevolg van maatregelen die door verschillende landen zijn genomen om de verspreiding van het coronavirus tot een minimum te beperken, kunt u langere transittijden verwachten. 

De informatie is geverifieerd en up-to-date op het moment van de creatie. De situatie verandert echter snel - we zullen deze webpagina blijven updaten.

Belarus: er is nog sprake van vertragingen bij de grens met Polen. Controleer of de ontvangende partij de goederen in ontvangst kan nemen.
België: controleer of de ontvangende partij de goederen in ontvangst kan nemen. Voor de laatste informatie over de ontwikkelingen in België, klik hier.
Bosnië: controleer of de ontvangende partij de goederen in ontvangst kan nemen.
Bulgarije: controleer of de ontvangende partij de goederen in ontvangst kan nemen.
Denemarken: controleer of de ontvangende partij de goederen in ontvangst kan nemen. Voor de laatste informatie over de ontwikkelingen in Denemarken, klik hier.
Duitsland: controleer of de ontvangende partij de goederen in ontvangst kan nemen. Voor de laatste informatie over de ontwikkelingen in Duitsland, klik hier.
Estland: controleer of de ontvangende partij de goederen in ontvangst kan nemen.
Finland: controleer of de ontvangende partij de goederen in ontvangst kan nemen. Voor de laatste informatie over de ontwikkelingen in Finland, klik hier.
Frankrijk: controleer of de ontvangende partij de goederen in ontvangst kan nemen. Voor de laatste informatie over de ontwikkelingen in Frankrijk, klik hier.
Georgië: controleer of de ontvangende partij de goederen in ontvangst kan nemen.
Griekenland: controleer of de ontvangende partij de goederen in ontvangst kan nemen. Testen voor chauffeurs noodzakelijk.
Hongarije: controleer of de ontvangende partij de goederen in ontvangst kan nemen.
Ierland: controleer of de ontvangende partij de goederen in ontvangst kan nemen. Voor de laatste informatie over de ontwikkelingen in Ierland, klik hier.
Italië: controleer of de ontvangende partij de goederen in ontvangst kan nemen - vertragingen zijn gemeld.
Kazakhstan: extra grenscontroles bij grens met Rusland. Vertragingen worden verwacht.
Kroatië: controleer of de ontvangende partij de goederen in ontvangst kan nemen. Voor de laatste informatie over de ontwikkelingen in Kroatië, klik hier.
Letland: lockdown tot en met 15 november 2021. Controleer of de ontvangende partij de goederen in ontvangst kan nemen. Voor de laatste informatie over de ontwikkelingen in Letland, klik hier.
Litouwen: controleer of de ontvangende partij de goederen in ontvangst kan nemen. QR-code bij binnenkomst verplicht. Voor de laatste informatie over de ontwikkelingen in Litouwen, klik hier.
Nederland: controleer of de ontvangende partij de goederen in ontvangst kan nemen. Voor de laatste informatie over de ontwikkelingen in Nederland, klik hier.
Noorwegen: controleer of de ontvangende partij de goederen in ontvangst kan nemen. Voor de laatste informatie over de ontwikkelingen in Noorwegen, klik hier.
Oekraïne: controleer of de ontvangende partij de goederen in ontvangst kan nemen. Voor de laatste informatie over de ontwikkelingen in de Oekraïne, klik hier.
Oostenrijk: controleer of de ontvangende partij de goederen in ontvangst kan nemen. Voor de laatste informatie over de ontwikkelingen in Oostenrijk, klik hier.
Polen: extra grenscontroles bij de grens met Belarus. Controleer of de ontvangende partij de goederen in ontvangst kan nemen. Voor de laatste informatie over de ontwikkelingen in Polen, klik hier.
Portugal: controleer of de ontvangende partij de goederen in ontvangst kan nemen. Voor de laatste informatie over de ontwikkelingen in Portugal, klik hier.
Roemenië: controleer of de ontvangde partij de goederen in ontvangst kan nemen.
Rusland: extra grenscontrole bij gres met Kazakhstan. Controleer of de ontvangende partij de goederen in ontvangst kan nemen.
Servië: controleer of de ontvangende partij de goederen in ontvangst kan nemen. Voor de laatste informatie over de ontwikkelingen in Servië, klik hier.
Slovenië: controleer of de ontvangende partij de goederen in ontvangst kan nemen. Voor de laatste informatie over de ontwikkelingen in Slovenië, klik hier.
Slowakije: controleer of de ontvangende partij de goederen in ontvangst kan nemen. Voor de laatste informatie over de ontwikkelingen in Slowakije, klik hier.
Spanje: controleer of de ontvangende partij de goederen in ontvangst kan nemen. Voor de laatste informatie over de ontwikkelingen in Spanje, klik hier.
Tsjechië: controleer of de ontvangende partij de goederen in ontvangst kan nemen. Voor de laatste informatie over de ontwikkelingen in Tsjechië, klik hier.
Turkije: controleer of de ontvangende partij de goederen in ontvangst kan nemen. Voor de laatste informatie over de ontwikkelingen in Turkije, klik hier.
Verenigd Koninkrijk: controleer of de ontvangende partij de goederen in ontvangst kan nemen. Voor de laatste informatie over de ontwikkelingen in het Verenigd Koninkrijk, klik hier.
Zweden: controleer of de ontvangende partij de goederen in ontvangst kan nemen. Voor de laatste informatie over de ontwikkelingen in Zweden, klik hier.
Zwitserland: controleer of de ontvangende partij de goederen in ontvangst kan nemen. Voor de laatste informatie over de ontwikkelingen in Zwitserland, klik hier.

Veranderingen in de huidige situatie en verdere vertragingen kunnen worden verwacht. Dit geldt voor alle landen. Als u op zoek bent naar de status van een bepaald land of een bepaalde postcode, neem dan contact op met de afdeling Customer Service of Sales van uw Copex kantoor.

Het coronavirus heeft buitengewone uitdagingen opgeleverd. U kunt er zeker van zijn dat wij alles in het werk stellen om het serviceniveau dat u van Copex gewend bent, te behouden.

De informatie in deze nieuwsbrief is geverifieerd en up-to-date ten tijde van de totstandkoming. De situatie verandert echter snel. Het is mogelijk dat bepaalde informatie ontbreekt in deze nieuwsbrief. Wij zullen u regelmatig op de hoogte houden. 

Als u nog vragen heeft, neem dan contact op met uw lokale contactpersoon bij Copex, dit kan per e-mail of telefonisch.