VGM-regeling

article full

VGM-regeling

Bent u al klaar voor de nieuwe VGM-regeling? Wij wel!

De datum van 1 juli 2016 komt steeds dichterbij. Dagelijks ontvangen wij meer details over de nieuwe VGM-regelgeving. Wij willen graag enkele punten onder uw aandacht brengen.

 

Het indienen en bepalen van de VGM

Naast het maken van afspraken met de carriers, hebben wij ook onze systemen aangepast op het calculeren en het elektronisch versturen van de VGM. Tevens hebben wij een gecertificeerde en gekalibreerde weegschaal aangeschaft wat ons in staat stelt om op uw verzoek uw  zendingen te wegen.  Voor volle containers bieden wij u de gelegenheid om de container, na belading, in zijn geheel te wegen.

Uiteraard kunt u ook zelf het juiste gewicht bepalen door de zendingen of containers zelf te wegen en/of de calculatiemethode toe te passen. Wij zullen u dan bij de boeking om een bevestiging vragen dat het gewicht correct is en welke methode u hebt toegepast.

Let op: volgens de VGM-regelgeving bent u als verlader direct verantwoordelijk voor het opgeven van de VGM.

 

Hebt u nog vragen?
Wij blijven de ontwikkelingen over de SOLAS-regelgeving met betrekking tot VGM op de voet volgen en zullen u uiteraard op de hoogte houden. Mocht u op dit moment vragen hebben, dan kunt u contact met ons opnemen. Wij zijn te bereiken op telefoonnummer 010-428 98 28 of via e-mail info.maritime@copex.nl