FAQ

article full

GEZONDHEID
Moet mijn paard ijzers dragen tijdens de reis?
In het algemeen is het veiliger voor uw paard als deze tijdens transport geen ijzers draagt.

Geldt er een maximale leeftijd voor een paard bij vervoer door de lucht?
Er geldt geen maximale leeftijd. Elk paard wordt individueel beoordeeld en de gezondheid van uw paard wordt uitgebreid met u en uw dierenarts besproken.

Mijn merrie is drachtig. Tot wanneer mag zij vliegen?
Wij refereren aan de IATA Live Animal Regulations die aangeven dat het NIET is toegestaan om paarden die meer dan 300 dagen drachtig zijn te vervoeren. Daarbij moet rekening gehouden worden dat het transport voor elke drachtige merrie een verhoogd risico met zich mee brengt.

Mijn paard gaat naar de Verenigde Arabische Emiraten. Kunt u mij meer vertellen over vaccinaties?
Voor de meest recente informatie adviseren wij u contact op te nemen met een van onze medewerkers. Zij zijn telefonisch te bereiken op 020-7541080 of via e-mail.

Hoe wordt mijn paard voor, na en tijdens de vlucht verzorgd?
Uw paard wordt altijd vergezeld door een begeleider (groom). Zij houden uw paard constant in de gaten en zorgen voor de nodige sociale interactie met uw paard om stress te voorkomen. Uw paard wordt gevoerd en krijgt water. Bij twijfel is er direct na landen overleg met een dierenarts om eventuele problemen te voorkomen en de veilige aankomst van uw paard te garanderen.

Wat moet ik meegeven voor mijn paard?
U moet er alleen voor zorgen dat uw paard een geldig paspoort heeft. Copex verzorgt alle voeding en water.

BEGELEIDING
Mag ik het vervoer van mijn paard van en naar de luchthaven zelf regelen?
U mag zelf het vervoer regelen maar onze medewerkers kunnen dit ook voor u verzorgen.
In ieder geval ontvangt u van ons een duidelijke routebeschrijving en instructies.

Tot waar mag ik mijn paard begeleiden?
U mag uw paard tot in het dierenhotel op de luchthaven begeleiden.

Mag ik mijn paard tijdens de vlucht begeleiden?
Luchtvaartwetgeving stelt specifieke veiligheidseisen aan personen die een paard vergezellen. We bieden professioneel grooms (begeleiders) aan die voldoen aan alle eisen welke gesteld worden door wet- en regelgeving.
In uitzonderlijke situaties is het mogelijk voor u om samen met onze groom te vliegen. In deze gevallen verzorgen wij alle benodigde documenten.

DOUANE
Copex en/of haar partner zal u vertegenwoordigen bij de Douane. U zult worden gevraagd een aantal formulieren in te vullen.  Een medewerker van Copex zal deze met u doornemen.

VERZEKERINGEN
Moet ik mijn paard verzekeren?
Wanneer wij het vervoer van uw paard regelen dan gaan wij ervan uit dat u zelf een verzekering heeft geregeld. Copex kan echter ook de verzekering voor u regelen.

KOSTEN
Hoeveel kost het vervoer van mijn paard?
De kosten zijn afhankelijk van het traject en de diensten die u van ons verlangt.  U ontvangt van ons een uitgebreide offerte met alle aspecten van het vervoer hierin verwerkt. Wij kunnen ook een offerte uitbrengen voor zaken als quarantaine. U wordt niet geconfronteerd met verborgen kosten.

Neem voor een vrijblijvende offerte contact met ons op. Wij zijn telefonisch te bereiken op 020-7541080 of via e-mail.