Paardentransport

Paardentransport

COPEX PAARDENTRANSPORT
Copex is een ervaren partner als het gaat om het vervoeren van paarden voor zowel particulieren als commerciële stalhouders. Naast onze kernwaarden integriteit, kwaliteit en duurzaam ondernemen staan ook het welzijn en de gezondheid van uw paarden voorop bij het transport. Zowel over de weg als door de lucht worden uw dieren vervoerd in temperatuurgecontroleerde compartimenten. ‘The Copex Way’ staat voor professioneel en diervriendelijk transport.

STABLE-TO-STABLE
Bij Copex kunt u kiezen voor ‘stable-to-stable’ service. Dit betekent dat wij het hele transport van begin tot eind voor u verzorgen. Douanedeclaratie, import- en exportformaliteiten, keuringen en quarantaine: wij regelen alles voor u met de grootste zorgvuldigheid. Desgewenst kunnen wij ook een groom beschikbaar stellen.
Door onze uitstekende relaties met vervoerders, luchtvaartmaatschappijen en luchthavendiensten over de hele wereld kunnen we een stap verder gaan in paardentransport.

DUURZAAMHEID
Naast onze zorg voor uw levende have hechten wij ook veel waarde aan de zorg voor onze leefomgeving. Daarom hebben we een CO2 -compensatieprogramma ontwikkeld om de vervuiling door het transport te compenseren. Hierbij kan gekozen worden uit twee compensatievarianten: CO2 -neutraal en klimaatneutraal. Bij de eerste variant wordt alleen de uitgestoten CO2 gecompenseerd, bij de tweede alle broeikasgassen.

IN VERTROUWDE HANDEN
Copex is lid van IPATA, een netwerk van bedrijven die gespecialiseerd zijn in het vervoeren van dieren. Ook zijn we lid van ATA, een internationale non-profit organisatie die pleit voor een veilig en diervriendelijk vervoer van dieren over land, zee en door de lucht.

Vragen over onze dienstverlening of over onze tarieven?
Bel +31 (0)20 754 10 80 of mail naar info.air@copex.nl

Lees ook

Grooms

PROFESSIONELE BEGELEIDING
Copex organiseert het vervoer van paarden. Tijdens dit vervoer worden de paarden vergezeld door een professionele begeleider (groom). De grooms die wij inhuren hebben jarenlange ervaring in de paardenwereld en het begeleiden van paarden...

FAQ

GEZONDHEID
Moet mijn paard ijzers dragen tijdens de reis?
In het algemeen is het veiliger voor uw paard als deze tijdens transport geen ijzers draagt.

Geldt er een maximale leeftijd voor een paard bij vervoer door de lucht?
Er geldt geen maximale leeftijd. Elk...

Gerelateerde challenges

Paarden naar Qatar?

De wereld van logistiek zit vol onverwachte uitdagingen. Gelukkig zijn we bij Copex heel wat gewend. Zo vervoeren wij met de grootste zorg een paard met al het bijbehorende equipment de wereld over. Heeft u een...