Over Copex

article full

Over Copex

De juiste weg voor internationaal vrachtvervoer

Het succes van uw bedrijf wordt mede bepaald door de kwaliteit van het vervoer. Laat daarom uw (internationale) transport organiseren door een betrouwbare partner. Copex heeft 95 jaar ervaring op het gebied van logistieke dienstverlening. U kunt er dus van op aan dat uw zending bij ons in goede handen is.

Logistiek dienstverlener met compleet pakket
Copex bekijkt bij elke zending welke combinatie van lucht-, zee- of wegtransport voor u het meest gunstig is. We kiezen voor u de juiste weg. Als complete logistiek dienstverlener hebben we natuurlijk ook eigen temperatuur gecontroleerde opslagruimtes. Daarnaast bieden we ‘value added logistics’ zoals verpakkingen op maat, herverpakken, douanedeclaratie etc.

Fijnmazig wereldwijd netwerk garandeert maatwerk
Onze medewerkers zijn goed opgeleid en hebben dagelijks contact met onze contactpersonen binnen het wereldwijde netwerk, bestaande uit gerenomeerde partners en agenten. Deze partners hebben we geselecteerd op hun hoge serviceniveau, financiële stabiliteit en specialisaties. Op deze manier waarborgen wij de Copex-kwaliteit die u van ons mag verwachten. Door ons uitgebreide netwerk zijn we flexibel, waardoor we per zending maatwerk kunnen bieden. Zo weet u zeker dat u nooit betaalt voor onnodige handelingen of procedures.

Specialist in logistiek
Heeft u een ingewikkelde logistieke uitdaging? Dan moet u bij Copex zijn. Copex heeft zeer specialistische kennis in huis, onder andere over temperatuur gecontroleerd transport. Hierdoor heeft Copex inmiddels een substantieel markaandeel in de niche agrologistiek. Ook dierenvervoer zit in ons pakket. Niets is ons te gek.

Gevestigd op logistieke knooppunten
We zijn gevestigd op de meest bekende logistieke knooppunten: de Rotterdamse haven en luchthaven Schiphol. Daarbij hebben we ook een vestiging in Hillegom, de plaats waar we ooit ontstaan zijn als coöperatie van bloembollenexporteurs.
Wist u trouwens dat Copex haar eigen tulp heeft? Deze tulp is sterk, kleurrijk en duurzaam. Karaktereigenschappen die wij ook in onszelf herkennen.

Veiligheid, houdbaarheid, duurzaamheid, netwerk en logistic solutions zijn de gebieden waar we ons op onderscheiden.

Onze missie 

Copex wil de term logistiek dienstverlener een nieuwe definitie geven. Door een eigen visie op logistiek, met bestaande- en nieuwe producten worden de onderscheidende elementen onderdeel van de supplychain.

There’s always a way. The Copex way.

Onze visie 

De combinatie van de divisies en services geven een uniek dienstenpakket. Van oudsher heeft Copex bewezen dat specialistische kennis in combinatie met logistieke bewegingen de sleutel is tot efficiënt vervoeren. Hiermee onderscheidt Copex zich van systeemexpediteurs.
Copex is en blijft onafhankelijk. Haar bestaansrecht is gebaseerd op innovatieve logistiek en het zoeken naar de juiste manier. Copex is met haar sterke en actieve agentennetwerk een internationaal georiënteerd en gerespecteerd partner.
Copex wil zich door innovatie, ontwikkeling van haar services en specialistische markten duidelijk en onderscheidend positioneren. Kwaliteit, duurzaamheid en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) zijn in toenemende mate onderdeel van de dagelijkse werkzaamheden.

There’s always a way. The Copex way.

Onze kernwaarden 

In 1921 als coöperatie opgericht met een eigen onderscheidend inzicht op vervoeren en uitgegroeid tot een van Nederlands meest toonaangevende logistieke dienstverleners. Het geloof in onze kernwaarden vormt niet alleen de basis voor onze dienstverlening maar ook voor de werving en persoonlijke ontwikkeling van onze medewerkers.

Copex gelooft in:

• Kwaliteit
• Integriteit
• Professionaliteit
• Ondernemend
• Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen
• Duurzaamheid
• Innovatie

There’s always a way. The Copex way.

onze divisies

Air

Toonaangevend in luchtvracht

Copex was 50 jaar geleden één van de eerste luchtvrachtexpeditiebedrijven in Nederland. Waren we eens een pionier, nu zijn we uitgegroeid tot een toonaangevende luchtvrachtspecialist en staan we al jarenlang in de top van de...

Ocean

Vooraanstaand in zeevracht

Copex heeft sinds 1921 vele stormen doorstaan. Als pionier in geconditioneerde zeetransporten weten we hoe uw kwetsbare lading behandeld moet worden. Denk aan bloembollen, levende planten, (dieren)voeding en supplementen. Maar bulk en...

Road

Wegvervoer naar elke bestemming in Europa

Waarom u Copex zou moeten inschakelen voor het coördineren van uw wegtransport? Wat dacht u van: temperatuur gecontroleerde expertise, een fijnmazig agentennetwerk van zorgvuldig geselecteerde lokale distributeurs,...

Packaging

Verhuizingen & verpakkingen op maat

Copex heeft het predikaat Erkend Verhuizer. Nationale en internationale verhuizingen voor zowel de particuliere als de zakelijke markt worden door ons verzorgd, speciaal afgestemd op de specifieke behoeften van onze klanten....

onze historie

Height full article

Copex heeft een rijke historie binnen de Nederlandse expeditie. Wij zijn trots op wie wij zijn en onze geschiedenis die veelzijdig en gedurfd genoemd mag worden.

Pionierend en toonaangevend. Zo wordt Copex omschreven in haar beginjaren. Deze eigenschappen kenmerken ons karakter nog steeds. Al ruim 90 jaar verdedigd Copex haar positie succesvol op de Nederlandse markt.